Els alumnes de 5é B de primària ens han redactat una xicoteta crònica de la seua visita per Moncada.

 

El passat 22 de març vam visitar la nostra localitat. Ens va guiar l’arqueòleg municipal, Josep Burriel, qui ens va explicar part de la història de Moncada.

El primer que vam veure va ser els restes de cases musulmanes, mitjançaven 150 metres quadrats i estaven compostes per diverses habitacions i patis interiors que podien ser rectangulars o quadrats.

Passejant pel carrer major arribarem al convent de les Franciscanes, al costat vàrem veure una casa d’estil neogòtic i l’església de Sant Jaume, de l’any 1697. Baix aquesta església trobaren una altra d’estil gòtic.

Passarem pel museu arqueològic de l’Ajuntament, situat a la biblioteca municipal.

També vam visitar el mercat vell i ens van explicar tot allò que es feia en aquest lloc, era un lloc molt important per als municipis del voltant i on hi havia moltes parades, de fet venien fins pollastres!, està fet de ferro i fusta.

Més tard, visitàrem la Reial Séquia de Moncada, la seua aigua ve del riu Túria i desemboca entre Puçol i Sagunt.

Finalment tornàrem a l’inici del nostre recorregut i ens despedíem de Josep. Gràcies a ell ara coneguem un poc més la nostra localitat, la seua història i els seus habitants. Ens ho vam passar fenomenal i ens divertirem molt aprenent la història de Moncada.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Secretaria San Jaime

classroom San Jaime Moncada
Empresas Colaboradoras Ciclos Formativos
CARTA ERASMUS

Pastoral

Pastoral